Jaarvergadering SHBW 2023                    jaarvergadering 23 foto's zijn geplaatst met toestemming van de aanwezigen

 

Op donderdag 11 mei j.l. heeft de SHBW weer een jaarvergadering gehouden in de kantine van Beter Wonen.

Onze nieuwe voorzitter, Mirjam de Groot, opende de vergadering en heette de aanwezigen welkom. Zij vertelde over het overnemen van de voorzitterstaken ivm het feit dat wij helaas na korte tijd alweer afscheid moesten nemen van de pas in november benoemde nieuwe voorzitter vanwege communicatieproblemen.

Daarna gaf ondergetekende een korte presentatie over onze activiteiten in 2022 waarbij vooral de aandacht uitging naar de adviezen die Beter Wonen aan de SHBW had gevraagd.

Zie hiervoor ook het Jaarverslag SHBW 2022.

In een terugblik op het eerste kwartaal van 2023 werd vooral aandacht gegeven aan de onderwerpen die met Beter Wonen worden besproken.

De agenda vermelde een interessant en actueel punt n.l. een presentatie over verduurzaming.

Gerton Mekkelholt (manager vastgoed) gaf deze presentatie met alle bijkomende aspecten van de verduurzaming. Een bijzonder interessante presentatie waarbij naar voren kwam wat er allemaal moet gebeuren om een verduurzamingsproject succesvol te maken en de vele projecten die nog op stapel staan, denk hierbij b.v. aan het uitfaseren van alle woningen met een E,F en G-label, uiterlijk 2028. Vragen over de verduurzaming en relevante aspecten konden tijdens de presentatie gesteld worden.

Jammer dat niet meer genodigden zich hadden gemeld zij hebben dit wel gemist, maar mogelijk kan een reden hiervoor zijn dat vanwege communicatieproblemen de uitnodigingen vrij laat verzonden zijn. Een goede leer om dit de volgende keer eerder en anders te doen. Daarna was er ruimte voor vragen en opmerkingen.

Afgesloten werd met een hapje en drankje.

Beter Wonen wordt bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de catering.

Wout Moelard 

Secretaris SHBW