Op 20 juni j.l. waren ook de bestuursleden van de SHBW aanwezig bij Netwerkavond die dit keer werd het gehouden in Delden. Het was informatief, goede gesprekken en gezellig. Een kleine impressie van wat is  besproken op deze avond.

Wet Versterking Regie Volkshuisvesting: Mark Dijsselbloem van de Woonbond gaf ons een inkijkje in het wetsvoorstel versterking regie volkshuisvesting. Dit is geen losstaande nieuwe wet, maar een voorstel tot wijzigingen van een aantal wetten. Één daarvan is de woningwet.                                  WoOn Twente 01

Janine Boers van Atrivé: Hoe kun je je achterban in beweging krijgen? Wat is participatie? En wat is representativiteit? En hoe zorg je ervoor dat je als huurdersorganisatie representatief bent? Allemaal vragen waar we met z’n allen van gedachten over hebben gewisseld. Er is geen pasklaar antwoord. Wat wel blijkt is dat we met z’n allen gemotiveerd zijn voor en plezier beleven aan huurdersparticipatie.    

 WoOn Twente 02                    

Deelnemersraad Beter Wonen: Rutger Brunink: Rutger vertelde ons over de deelnemersraad van Beter Wonen. Hij nam ons mee in hoe ze deze deelnemersraad hebben opgezet en wat ze met de input doen. Rutger vertelde ons dat ze ongeveer vier tot vijf keer per jaar een bijeenkomst hebben. Hier zijn altijd bestuursleden van de huurdersorganisaties bij aanwezig.

Huurdersparticipatie door studenten Richard Ditzel van Woonveste verteld: Een iets andere wereld dan de meeste van ons gewend zijn: studentenhuisvesting. Waar andere corporaties een vrij lage mutatiegraad hebben, krijgt bij Woonveste een kamer gemiddeld iedere twee jaar een nieuwe huurder. Bovendien heeft de huurdersorganisatie elk jaar een nieuw bestuur. Dat heeft natuurlijk voor- en nadelen. In ieder geval zorgt het voor veel dynamiek. Woonveste zoekt voor veel onderwerpen de samenwerking met de huurdersorganisatie.   

        Bron: Tekst en foto's  WoOn Twente                                                        WoOn Twente 03

Mirjam de Groot

Voorzitter SHBW